Dział: INTERNET

Dodano: Sierpień 02, 2017

Newsroom w Berlinie wesprze polski zespół MSN

(fot. pixabay.com)

1 sierpnia w Berlinie zaczął pracę newsroom Microsoftu, który ma obsługiwać rynki europejskie, w tym Polskę. Wesprze tym samym lokalny warszawski zespół serwisu MSN Polska.

Berliński newsroom ma obsługiwać w zakresie treści redakcyjnych serwisy MSN, Bing i Edge. W pierwszej kolejności w stolicy Niemiec znajdą się zespoły odpowiedzialne za oferty newsowe Microsoftu w Niemczech, Austrii, Szwajcarii, Szwecji i Polsce. Do końca br. paneuropejska redakcja ma obsługiwać również ofertę holenderską, włoską, norweską i duńską.

W Polsce działa lokalny zespół redakcyjny i biznesowy Microsoftu; redaktor prowadzącą serwisu MSN Polska jest Joanna Guzik, która pozostaje w Warszawie. Treści umieszczane w serwisie nadal będą pochodziły od lokalnych partnerów mediowych (m.in. Edipresse Polska, Fratria, Gremi Media, Agora, PMPG Polskie Media, Orle Pióro, Ringer Axel Springer Polska, Infor, TVN, Onet, ZPR Media i Polska Agencja Prasowa, serwisy Dobreprogramy.pl i AutoCentrum.pl). - Otwarcie europejskiego centrum w Berlinie dla kilkunastu krajów nie będzie miało wpływu na bieżące działanie zespołu lokalnego. MSN Polska będzie korzystać z zasobów nowo powstałego centrum i liczymy, że to pozwoli nam jeszcze szybciej się rozwijać - tłumaczy Michał Adamczyk, odpowiedzialny w Microsofcie za rozwój MSN Polska. Dzięki powstaniu newsroomu w Berlinie m.in. wydłużyły się godziny pracy MSN Polska w weekendy.

(LL, JM, 02.08.2017)

Zapisz się na nasz newsletter i bądź na bieżąco z najświeższymi informacjami ze świata mediów i reklamy. Pressletter

Press logo

Temat: internet

Dział: INTERNET

Dodano: Sierpień 02, 2017

Niezalezna.pl z nowym layoutem

Nowy layout serwisu Niezalezna.pl

Niezalezna.pl ma nową szatę graficzną, zmienił się układ strony główniej, serwis ma więcej funkcji społecznościowych.

Wśród nowości znalazł się m.in. system zgłaszania tematów przez czytelników. Koordynatorem projektu Niezalezna.pl jest Tomasz Cisek, grafikę przygotowała firma WebMode, a programistą strony jest Przemysław Szałański.
Niezalezna.pl miała w maju br. 1,73 mln użytkowników (dane: PBI/Gemius).

(JM, 02.08.2017)

Press logo