Dział: INTERNET

Dodano: Kwiecień 22, 2014

Narzędzia:

Drukuj

Drukuj

Maffashion, Kocham Gotować i Kwestia Smaku to najpopularniejsze blogi na FB

Spośród blogerów najwięcej fanów na Facebooku miał w marcu br. profil Julii Kuczyńskiej, blogerki modowej, która prowadzi blog Maffashion. Tuż za nią znalazły się profile blogerów kulinarnych: Kocham Gotować i Kwestia Smaku oraz blog o nowych technologiach Krzysztofa Gonciarza. 

Jak wynika z analizy firmy Sotrender, fan page bloga Maffasion miał w marcu br. 238 157 fanów i było ich więcej o 3 proc. w porównaniu z lutym br. Ten profil miał też najwięcej zaangażowanych fanów - 74 608 osób. 
Wśród profili blogów modowych w pierwszej trójce znalazły się też dwa profile poświęcone sztuce makijażu: profil bloga KatOsu, prowadzonego przez Katarzynę Gajewską - 121 553 fanów (wzrost o 2 proc.), w tym 7 proc. zaangażowanych, i Maxineczka Joanny Ferdynus - 119 808 fanów (wzrost o 5 proc.), 5 proc. zaangażowanych.

 

W grupie blogów kulinarnych najwięcej fanów miał fan page Kocham Gotować blogera Piotra Ogińskiego - 193 343 i było ich więcej o 10 proc. niż w lutym. Odsetek zaangażowanych fanów tego bloga to 4 proc. Na drugim miejscu znalazł się profil Kwestia Smaku - 191 847 fanów, wzrost o 2 proc., zaangażowanych 4 proc. Kolejny to profil bloga Moje Wypieki - 133 168 fanów, wzrost o 3 proc., zaangażowanych 5 proc. 

Wśród blogów o nowych technologiach na Facebooku najwięcej fanów miał blog Krzysztofa Gonciarza - 136 506 osób, wzrost o 4 proc., zaangażowanych 24 proc. Za nim znalazł się profil bloga prowadzonego przez Piotra Koniecznego Niebezpiecznik.pl, który w rankingu najlepszych blogów technologicznych opublikowanym w kwietniowym numerze "Press" zajął pierwsze miejsce. Na Facebooku miał w marcu 45 954 fanów, wzrost o 1 proc., zaangażowanych 8 proc. Kolejny jest profil platformy blogowej Antyweb - 31 555 osób, wzrost o 4 proc., zaangażowanych 7 proc.

Zgłoszenia do konkursu
Grand Press 2019

Plansza

(JS, 22.04.2014)

* Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl + Enter
Pressletter

PODOBNE ARTYKUŁY

Ta strona korzysta z plików cookies. Korzystając ze strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies w przeglądarce zgadzasz się na zapisywanie ich w pamięci urządzenia. Dodatkowo, korzystając ze strony, akceptujesz klauzulę przetwarzania danych osobowych. Więcej informacji w Regulaminie.