Premierowe produkcje lokalne Kuchnia+ pod koniec maja
Tomasz Jakubiak (fot. materiały prasowe)
W maju w ramówce kanału Kuchnia+ (Canal+ Cyfrowy) pojawi się nowy program kucharza Tomasza Jakubiaka i druga seria ”Przez dziurkę od sera”.
To premierowe produkcje lokalne w wiosennej ramówce kanału, bo - jak informowaliśmy pod koniec lutego br. - kanały autorskie spółki mają mniejsze budżety w porównaniu z ub.r.
W sześcioodcinkowym programie ”Jakubiak lokalnie” (w soboty o 17, od 25 maja br.) prowadzący ma podróżować po Polsce i pokazywać regionalne produkty. Wcześniej Tomasz Jakubiak był gospodarzem czterech serii programów ”Jakubiak w sezonie”.
Także w soboty (o 19.45, od 25 maja br.) oglądać będzie można nowe odcinki programu ”Przez dziurkę od sera”, w których Gieno Mientkiewicz odwiedzi polskie gospodarstwa specjalizujące się w produkcji serów. Podobnie jak pierwszy sezon, także drugi ma mieć 12 odcinków. (KOZ)
(02.05.2013)










