Serwis o mediach i reklamie

O nas Pressletter

Temat: public relations

Dział: PUBLIC RELATIONS

Dodano: Czerwiec 06, 2017

Powstaje wirtualne biuro prasowe dla spółek giełdowych

Stowarzyszenie Emitentów Giełdowych i PRConnect opracowały ofertę dla spółek i członków SEG - wirtualne biuro prasowe dla spółek giełdowych Pressroom.

- Każda spółka giełdowa musi prowadzić nieustający dialog z mediami, tak aby móc dotrzeć ze swoimi komunikatami do jak najszerszej grupy odbiorców. W związku z ewolucją mediów i rewolucją informacyjną w Internecie jest to coraz trudniejsze. Dlatego gdy pojawił się na horyzoncie produkt, który może ułatwić emitentom codzienny kontakt z dziennikarzami postanowiliśmy poprzeć tę inicjatywę – mówi dr Mirosław Kachniewski, prezes Stowarzyszenia Emitentów Giełdowych.

Zaletą Pressroomu ma być połączenie szerokiej bazy adresowej, na bieżąco aktualizowanej, z łatwym w obsłudze interfejsem. Do systemu mailingowego można dodać również swoje kontakty.

- Spółki, zwłaszcza mniejsze, które nie mają rozbudowanych działów IR/PR będą mogły zlecić przygotowanie komunikatu prasowego w ramach usługi Pressroom. Współpraca obejmuje również możliwość wysyłania komunikatów do mediów zagranicznych – wyjaśnia Lidia Sobańska prezes PRConnect. – Platforma ułatwia dotarcie do dziennikarzy związanych nie tylko z rynkiem finansowym, ale również pomaga zaistnieć w mediach branżowych, co spółki mogą wykorzystać do komunikacji marketingowej swoich produktów i usług – dodaje.

(06.06.2017)

Zapisz się na nasz newsletter i bądź na bieżąco z najświeższymi informacjami ze świata mediów i reklamy. Pressletter

Press logo