Dział: PRASA

Dodano: Kwiecień 05, 2017

Biuro prasowe Sejmu przechodzi reorganizację

Izabela Paluch, w przeszłości dziennikarka Programu III Polskiego Radia, a ostatnio wicedyrektor biura prasowego Sejmu, została zwolniona w ramach reorganizacji. Informację o jej zwolnieniu potwierdził "Presserwisowi" Andrzej Grzegrzółka, dyrektor Centrum Informacyjnego Sejmu.

Jak wyjaśnia Grzegrzółka, powodem jest reorganizacja: dotychczasowe biuro prasowe Sejmu zostało zastąpione przez Centrum Informacyjne Sejmu (CIS). Zmiana „jest związana z nowymi zadaniami i projektami, które będzie realizowało CIS” - informuje Andrzej Grzegrzółka. „Wśród nich są między innymi rozwój i rozbudowa strony internetowej oraz profili sejmowych na portalach społecznościowych - w tym kanału wideo. Centrum będzie nie tylko relacjonować bieżące prace Sejmu i aktywność poselską, ale także będziemy starali się przybliżać sylwetki polityków, prezentować ich w nieco mniej oficjalnych okolicznościach. W planach CIS jest także rozwój i rozbudowanie serwisów poświęconych Grupie Wyszehradzkiej i historii Sejmu” - wylicza dyrektor CIS. „Centrum będzie zarządzane jednoosobowo - w ramach reorganizacji zniesione zostało stanowisko zastępcy dyrektora. Pracownika obowiązuje trzymiesięczny okres wypowiedzenia i odprawa” - dodaje Andrzej Grzegrzółka, który obowiązki dyrektora biura prasowego Sejmu przejął w ub.r.

(RUT, 05.04.2017)