Temat: reklama

Dział: PERSONALIA

Dodano: Czerwiec 26, 2017

Bartosz Majkowski obejmuje stanowisko digital publisher w Papaya Films

Bartosz Majkowski w Papaya Films będzie odpowiedzialny za realizację produkcji w ramach Original Entertainment oraz całościową komunikację projektów w mediach (fot. materiały prasowe)

Bartosz Majkowski dołącza do Papaya Films i obejmuje stanowisko digital publisher w dziale digital & innovation.

Będzie odpowiedzialny za realizację produkcji w ramach Original Entertainment oraz całościową komunikację projektów w mediach. Majkowski przez ostatnie trzy lata rozwijał dział wideo "Gazety Wyborczej" i serwisu Wyborcza.pl na stanowisku wydawcy i producenta, a później zastępcy dyrektora obszaru wideo. Odpowiadał za produkcję projektów specjalnych, dystrybucję treści w serwisach "Gazety Wyborczej" oraz mediach społecznościowych. Rozbudowa struktury działu digital & innovation jest związana z wejściem firmy na rynek wydawców jakościowych treści wideo, produkowanych przez twórców związanych z Papaya Films, Papaya Young Directors oraz niezależnych, skupionych w oddziałach w Warszawie, Londynie oraz Nowym Jorku.

“Chcemy tworzyć treści przeznaczone na poszczególne platformy oraz zaistnieć jako pełnoprawny wydawca z unikalną strategią na rynku" - mówi Kacper Sawicki, producent i szef Papaya Films.

(AMS, 26.06.2017)

Zapisz się na nasz newsletter i bądź na bieżąco z najświeższymi informacjami ze świata mediów i reklamy. Pressletter

Press logo

Temat: reklama

Dział: PERSONALIA

Dodano: Czerwiec 26, 2017

Michał Hejka został prezesem IDMnet i Accorp

Michał Hejka nowym prezesem IDMnet i Accorp (fot. materiały prasowe)

Michał Hejka został prezesem zarządu spółki IDMnet SA, w której pełnił funkcję wiceprezesa. Objął także stanowisko prezesa zarządu w spółce Accorp. Dotychczasowa prezes obu spółek Anna Kaczmarska rozstaje się z Grupą ZPR Media.

Michał Hejka związany jest z Grupą ZPR Media od 10 lat. W 2008 roku objął stanowisko dyrektora ds. badań i rozwoju w IDMnet, a następnie dyrektora operacyjnego tej spółki. W 2010 roku połączył tę funkcję z funkcją prezesa zarządu w spółkach Afilo i AdAction. W 2013 zrezygnował z tych stanowisk, by zająć się tworzeniem Broker TV. Ostatnio był wiceprezesem zarządu IDMnet oraz zasiadał w zarządzie spółki Accorp.

Anna Kaczmarska pracowała w Grupie ZPR Media od 1999 roku, pełniąc strategiczne stanowiska. W maju 2008 została prezesem zarządu IDMnet SA, a w 2012 prezesem agencji badawczej Accorp. W zarządzie spółki IDMnet pracowała od roku 2007, najpierw jako członek zarządu i dyrektor handlowy, następnie jako wiceprezes i dyrektor zarządzający. Była także wiceprezesem zarządu spółki Time, gdzie odpowiadała za przychody w segmencie online. W pierwszych latach pracy dla Grupy ZPR Media pełniła także funkcję dyrektora biura reklamy Muratora.

(AMS, 26.06.2017)

Press logo