Dział: PRASA

Dodano: Sierpień 01, 2014

Piotr Gontowski stracił stanowisko i odchodzi z Marquard Media Polska

Piotr Gontowski przestał być dyrektorem wydawniczym pionu magazynów męskich w Marquard Media Polska. Jego stanowisko zostało zlikwidowane, a Gontowski odchodzi z wydawnictwa.

Alicja Skrzypczak, prezes Marquard Media Polska, wydawcy m.in. magazynów "Harper's Bazaar" i "Playboy", poinformowała wczoraj, że likwidacja stanowiska dyrektora wydawniczego magazynów męskich związana jest z reorganizacją i konsolidacją procesów zarządczych oraz ujednoliceniem struktury wydawnictwa. Jako dyrektor wydawniczy Gontowski kierował miesięcznikami "Playboy" i "CKM". Jego obowiązki ma przejąć Alicja Skrzypczak, której będą podlegać wszystkie redakcje. Gontowski odmówił komentarza na temat zmian w Marquard Media Polska. W wydawnictwie Marquard Media Polska pracował od 1994 roku, najpierw jako sekretarz redakcji miesięcznika muzycznego dla młodzieży "Popcorn", a od 1998 roku jako redaktor naczelny miesięcznika "CKM". Stanowisko dyrektora wydawniczego magazynów męskich zajmował przez ostatnie dwa lata. Wcześniej był dziennikarzem "Expressu Wieczornego" i "Super Expressu".

(MW, 01.08.2014)